"Tittskåp & Miniatyrer" Eva Sjöling och Ylva Laurin

För mig Eva, började miniatyrskapandet  när min dotter Lisen var i 10-års åldern och hade tröttnat på sitt Lundby dockskåp. Vi började då måla om, tapetsera, klä om möbler, sy gardiner mm. Vi tillverkade bullar, tårtor och kakor av cernitlera.
Dockskåpet fick nytt liv.
Några år senare började vi tillverka tittskåp med olika teman till en affär som sålde miniatyrer. Vi gjorde även små tittskåp på beställning tex en damfrisering, fiskebod och en handels-bod.
Efter ett tag tog vi kontakt med ett studieförbund och erbjöd en nybörjarkurs i att göra små tittskåp av skräp som finns hemma, papp, tyg, träbitar mm. På den kursen gick Ylva.
Vi gjorde inga fler kurser, men Ylva och jag började träffas och göra saker tillsammans och på den vägen är det. 

Jag, Ylva, var inte särskilt road av dockskåp som barn men fascinerad av miniatyrer så länge jag kan minnas. Drömmen om ett dockskåp kom långt senare. Det var 1995 och det var då jag lärde känna Eva efter att ha gått hennes kurs i miniatyrtillverkning. Det blev starten på ett intensivt miniatyrintresse! Jag startade företaget Ylva’s Miniatyrverkstad och sålde byggmaterial och förnödenheter för miniatyrskapande på mässor och postorder. Jag åkte på mässor i utlandet för inköp, kurser och inspiration, ibland i sällskap av Eva. 
Vi har genom åren träffats många gånger för nöjsamt skapande av miniatyrer och miljöer av vitt skilda slag som vi visar ett urval av här på utställningen. 
Hur blev det med dockskåpet kanske någon undrar? Det är på god väg men inte klart och får ta sin tid. Det är vägen som är målet värt för mig. Det är meditativt att pilla med det lilla. 

         

 

Margareta och Per Palmén, Alsta Trädgårdar, Alsta by, Örsundsbro Tel: 070 2923837 Epost: