Utställningar
 

14 april – 14 Maj
Eva Sundström
Bor i Holmbro, Skogstibble.
Lärare på Wiks folkhögskola 1995 – 2012 i färgning, vävning, formgivning, broderi och textilt återbruk. Medlem i Vicke Vire Konsthantverk, Örsundsbro, i 24 år. Medlem i Kaleido Konsthantverk, Uppsala sedan 2012.
Jag jobbar gärna med återbruk, miljövänlig färgning och miljömärkta garner. Funktionen är för mig lika viktig som formen. Jag provar mig fram i vävstolen. Naturen är en inspirationskälla, gamla folkliga textilier en annan.

Läs mer här

 

14 april – 14 Maj
Elin Sundström
Jag har egen keramikverkstad i Skillsta, Skogstibble och har gjort bruksgods sen många år. Var medlem i Vicke Vire Konsthantverk i Örsundsbro 7 år. Nu inriktar jag mig mest på det konstnärliga uttrycket och studerar för närvarande Keramikkonst på Högskolan för Konsthantverk och Design i Göteborg.
Jag får mycket inspiration av naturen i vid bemärkelse, från det jag ser på promenaden till himlakroppar och atomer. Jag är intresserad av krafter som tryck och vakuum. Balans, tyngd och lätthet är återkommande teman.
 

 
20 Maj – 25 Juni
Monica Holm målningar

"Med Mina Ögon"

Måleri från när och fjärran
Kanske inte så exakt avbildad utan
en reducering av minnesbilder som
fastnat på ögats näthinna......


Läs mer här
 


 
1 Juli – 27 Augusti
Margareta ”Täxas” Johansson
Skrot&Korn ät temat för mitt skapande. Materialet jag använder är oftast vardagligt och återvunnet. Jag vill få till spännande möten mellan olika material och former och ge gamla till synes förbrukade ting ett nytt liv och funktion. Gärna med en klurig titel.Välkommen att söka guldkorn bland allt mitt skrot. Hoppas att skaparglädjen smittar av sej!”

Läs mer här
 
1 Juli – 27 Augusti
Monica Killander – måleri
Alltsedan mitt år på konstskola i början på 90-talet har jag målat, till och från, parallellt med mitt ordinarie yrkesliv. Jag har också ett antal gånger ställt ut i olika sammanhang.
Att måla är för mig att få tillträde till en process på många plan, ett skeende med flera nivåer. Att arbeta med en bild blir ett samtal med mig själv. Mina minnen och känslor
Med mina bilder vill jag förmedla stämningar. De är abstrakta, ofta föreställande och ibland avbildande.


Möt konstnärerna på
Vernissage lördag1 juli 11 – 16
 

2 Sept - 24 sept
Art Quilt – Tyg, färg och foto

Margareta Thelander
Gunilla Blomster
Elisabeth Hagman


 

Margareta och Per Palmén, Alsta Trädgårdar, Alsta by, Örsundsbro Tel: 070 2923837 Epost: